UA-79627111-1
B.BOSMAN
DE SLEUTEL-  EN SLOTENSPECIALIST
Johan de Wittlaan 19 6828 XB Arnhem
© Bosmansleutels 2014
Home Home Openingstijden Openingstijden Contact Contact Sleutels Sleutels Autosleutels Autosleutels Cilinders Cilinders Kluizen Kluizen Links Links
Sluitsystemen
Sluitende Cilinders.
De meest eenvoudige uitvoering van een sluitsysteem is een situatie die we eigenlijk geen systeem mogen noemen, namelijk toepassing van verschillend sluitende cilinders. In een dergelijk geval zijn alle cilinders verschillend  en heeft iedere cilinder en dus iedere deur, een eigen sleutel, die afwijkt van de anderen. Iemand die alle deuren moet kunnen bedienen, dient van alle betreffende deuren een sleutel te hebben.
Gelijksluitende Cilinders.
Vooral voor toepassing in woningen brengt een sluitsysteem van gelijksluitende cilinders veel comfort en bedieningsgemak. In zo'n systeem zijn alle in de woning toegepaste cilinders gelijk, waardoor alle deuren met dezelfde sleutel afsluitbaar en te openen zijn. De voordelen van het kunnen bedienen van alle sloten met één sleutel en de beperkte sleutelbos.
Twee Cilinders.
De kleinst denkbare seriesluiting/sluitsysteem bestaat uit twee cilinders, die beiden verschillend zijn en dus van elkaar verschillende sleutels hebben. Daarboven geplaatst een hoofdsleutel, die zodanig is berekend, dat deze sleutel beide cilinders kan bedienen. Op dezelfde manier kan een hoofdsleutelsysteem (afbeelding boven) bestaan uit een groter aantal cilinders die allemaal verschillend sluitend zijn, met daarboven een hoofdsleutel. Bij ons is het aantal verschillende cilinders die te rangschikken zijn onder een hoofdsleutel zodanig groot, dat nauwelijks beperkingen in de toepassing nodig zijn. 
Generale Hoofdsluiting.
Vaak worden sluitsystemen onderverdeeld in groepen van verschillende cilinders, waarboven een hoofdsleutel, die alle cilinders in die groep kan bedienen. Boven de hoofdsleutels kan een generale hoofdsleutel worden gecreëerd, die zowel de functies van de hoofdsleutel in zich heeft als die van alle andere sleutels van het systeem. Een generale hoofdsleutel kan alle cilinders in een sluitsysteem bedienen. Deze groepsonderverdeling kan, afhankelijk van het aantal cilinders en de permutatiemogelijkheden van het cilindersysteem, vaak worden uitgebreid, waardoor meerdere niveaus en meerdere groepen kunnen worden toegepast (afbeelding onder).
Combinatiesluiting.
De verschillende sluitsystemen kunnen ook in combinatie worden toegepast. Het is goed mogelijk een gecombineerd hoofdsleutel-/centraalsleutelsysteem te hebben of een sluitsysteem, waarbij een gedeelte bestaat uit verschillend sluitende cilinders, die niet onder een hoofdsleutel vallen terwijl een ander deel wel door de hoofdsleutel wordt bediend (afbeelding onder). De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt, vooral voor technisch hoogwaardige sluitsystemen. Een combinatie van verschillende technieken (elektronica, magneetblokkering, blokkeerbalken, boringen en sleutelprofielen) maakt dat vrijwel iedere wens kan worden vervuld. In veel elektronische cilinders zijn de eigenschappen van de verschillende technieken gecombineerd.
Uitbreiding bestaande sluitsystemen.
Ook kunnen wij uw huidige sluitsysteem voorzien van uitbreidingen en upgrades indien nodig. Wij zijn niet merkgebonden en kunnen meerdere merken leveren. Voor alle vragen over onze systemen of mogelijkheden kunt u altijd contact opnemen. Kijk voor de contactmogelijkheden op de pagina Contact.
Centraalsluiting.
Eén van de meest toegepaste sluitsystemen is de centraalsluiting. Centraalsluiting (afbeelding onder) houdt over het algemeen in dat een aantal deuren verschillend sluiten, dus allemaal zijn voorzien van verschillende cilinders, maar dat een centrale toegangsdeur door alle individuele sleutels wordt bediend. Dergelijke systemen worden veelal toegepast in appartementsgebouwen. Centraalsluiting wordt ook toegepast op een gemeenschappelijke berging of garageruimte
Aangesloten bij: